Announcement

Collapse
No announcement yet.

A18 b149 EXP bug reporting thread

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    UI A18 b149 EXP bug reporting thread

    Hey folks!
    We released A18 b149 EXP to public!

    Please find the Changelog here.

    To Opt in:

    Select 7 Days to die in your Steam games list
    Right click and select properties
    Under the Betas tab select latest_experimental – Unstable build


    To potentially help with FPS problems:
    #1 lower game's texture quality
    #2 lower AF in driver settings or use "gfx af 0" ingame
    #3 lower game's screen resolution


    Have fun and enjoy !

    Hated

    Known Issues
    (regularly updated):

    • Some users with low VRAM may experience low frame-rate we are working on this.
    • Linux machines with 8 GB RAM may crash on generating RWG worlds
    • Linux machines with 8 GB RAM may crash when loading into RWG games
    • Radeon cards may generate RWG worlds with issues still, not yet fully resolved
    • Client molotov flames may disappear a second early
    • Some road issues in RWG
    • Sometimes terrain appears grey changing any video option setting will correct this.
    • Occasionally when generating a new random gen world textures can be blurry. Restarting the game will fix this.
    • When you encounter massive FPS drops, please try setting texture streaming to “ON”
    • Mac reflections may cause color issues
    • Mac reflections may cause brightness issues on movement
    • Repairing Item Results In Using Hands and Item
    • Buried Supplies Quest may fail when arriving at location
    • Flickering ground texture for AMD cards
    • Taking aim with night vision goggles show like you don't have them turned on
    • Dropped time charges and molotovs are ARMED
    • Forge output not maxing
    • Barrel explosions play no sound or visual
    • Stealth goes to 100% when an ally/party member cuts down a tree.
    • Game doesn’t shut down properly on PC and Linux after long play session
    • Junk turret can become feral
    • Trader Jen has a man voice
    • Issue with light in Firehouse
    • Mod and Dye dupe
    • AMD 5k and 6k cards may have flashing triangles on the ground
    • Backpacks may vanish if death is on a steep slope
    • Killing with a chainsaw doesn't reward any XP
    • No sound effect when refueling auger and chainsaw
    • BM does not spawn zombies with gamestage 1 person
    • Many items will need to be repaired if you continue an existing game.
    • Bladetrap spams NREs when is not unlocked by Schematic
    • Typo in Rank 4 of Demo Expert
    • Book screen uses wrong localization
    • Placing solid blocks under burnt wood 4 makes it go invisible
    • Any Death during BM will cause zombies to stop spawning until the player leaves or attacks a zombie to remove the protection
    • Rapid fire with the bow can break its animation
    • Anemia debuff never disappears without dying
    • Dynamic music on Linux can cause exception and crash
    • Hunting rifle reload can go out of sync
    • Bike continues sprint speed without stamina
    • Culling blocks may remain inside buildings



    __________________________________________________ _____________

    BUG REPORTING FORM

    Please use this form to report bugs, Testers will then respond, if the form is not used we will assume you are just chatting to each other

    Summary: (short description of bug)
    Version:
    Platform: (PC or Mac)
    OS/Version: Windows/Linux/mac
    Game mode, mp host/mp client/sp /client on dedi (RWG or NAV)

    Did you wipe old saves? (yes/No)
    Did you start a new game? (Yes/No)
    Did you validate your files? (Yes/No)
    Are you using any mods? (yes/No)
    EAC on or off ?

    Status: NEW

    Bug Description:

    Reproduce steps:

    Press F1 to open the console, then type dbs
    This will open a panel in game for you to type the bug in.
    once done click ok
    there will then be a SCREENSHOTS folder in the main 7 days folder.

    1)
    2)
    3)

    Actual result: (description of what is occurring)

    Expected result: (what you expect to occur)

    [Attach bug screenshot and output log for ALL bugs please]

    Pastebin how to video, https://www.youtube.com/watch?v=CpTJMIJ1XnQ
    Pastebin link , https://pastebin.com/7wLyjkTT



    your output log files are in C /steamLibrary/steamapps/common/7Daystodie/7daystodiedata/ you will find a list of ol logs, the last one being the most recent.

    also when taking a screen shot you can use the debug info, go into dm mode ( Type dm in the console ) Type dm to turn it off again
    Press F3, that will bring up the debug overlay, you will need to press f3 twice to close it.
    If you use the f3 feature no need for coords in the screenshot as they are in that info.

    If you generated your own RWG world, please provide the generationinfo.txt from its generated world folder, so we can reproduce this C:\Users\You\AppData\Roaming\7DaysToDie\GeneratedW orlds\yourworld\GenerationInfo.txt
    Last edited by Hated; 10-17-2019, 10:00 PM.

    #2
    The official release notes has a single list for B135-B149. It makes it hard to know what changes are between B143 and B149.

    You can find the short version here. - Schwanz9000
    Last edited by schwanz9000; 10-16-2019, 09:32 PM.

    Comment


      #3
      Spoiler: 
      Not a bug, but something to consider. May be moved to another thread.
      Topic: Crafting Weapons from <Weapon> Parts.
      You actually need to find enough weapons to scrap to make something new. If you are unlucky and find only...let's say Pistols, or you play the role of a miner, you may not be able to craft anything else... at least some weapon groups should be interchangeable here....including turrets!

      Not a bug - Schwanz9000
      Last edited by schwanz9000; 10-17-2019, 09:05 PM.

      Comment


        #4
        Can we have ANY kind of confirmation that the high-texture water frame drop issue is at least being looked into? Note this is not affected by "water quality", only by "texture quality".

        Please fill out the bug reporting form so we can look into this properly. Also, please send your output log with the report. Thanks! - Schwanz9000
        Last edited by schwanz9000; 10-17-2019, 09:07 PM.

        Comment


          #5
          Summary: Issues with dedicated servers running multiple servers always using Appdata dor files/saves
          Spoiler: 
          Version: 18 149
          Platform: (PC or Mac) PC
          OS/Version: Windows/Linux/mac 202 AND 2019
          Game mode, mp host/mp client/sp /client on dedi (RWG or NAV) mp HOST

          Did you wipe old saves? (yes/No) YES
          Did you start a new game? (Yes/No) YES
          Did you validate your files? (Yes/No) YES
          Are you using any mods? (yes/No) NO
          EAC on or off ? BOTH

          Status: NEW

          Bug Description: We have never has this issue before with saving the saves folder to the root directory of a user rather than to the Appdata folder but now it seems that we cannot override this even with the full path being used in the configuration files, Servers are installed to the D drive in a folder with username/serverID and then the game files but as you can see from the log it insists on trying to load the files all from the Appdata/user files on C drive and the user does not have access r write that there, and if it did its possible that they would overwrite each other. Is this now hardcoded in some waht that even with setting the config to pointing to the correct directory it will not allow the use of that path?

          Reproduce steps:

          Press F1 to open the console, then type dbs
          This will open a panel in game for you to type the bug in.
          once done click ok
          there will then be a SCREENSHOTS folder in the main 7 days folder.

          1)
          2)
          3)

          Actual result: (description of what is occurring)

          Expected result: (what you expect to occur)

          [Attach bug screenshot and output log for ALL bugs please]

          Pastebin how to video, https://www.youtube.com/watch?v=CpTJMIJ1XnQ
          Pastebin link , https://pastebin.com/7wLyjkTT



          your output log files are in C /steamLibrary/steamapps/common/7Daystodie/7daystodiedata/ you will find a list of ol logs, the last one being the most recent.

          also when taking a screen shot you can use the debug info, go into dm mode ( Type dm in the console ) Type dm to turn it off again
          Press F3, that will bring up the debug overlay, you will need to press f3 twice to close it.
          If you use the f3 feature no need for coords in the screenshot as they are in that info.

          If you generated your own RWG world, please provide the generationinfo.txt from its generated world folder, so we can reproduce this C:\Users\You\AppData\Roaming\7DaysToDie\GeneratedW orlds\yourworld\GenerationInfo.txt

          You have an issue with your config file.

          2019-06-28T10:59:44 0.237 ERR Error parsing configfile property 'ServerVisibility'
          2019-06-28T10:59:44 0.237 EXC Input string was not in the correct format
          FormatException: Input string was not in the correct format

          - Schwanz9000


          You have an issue with your config file.

          2019-06-28T10:59:44 0.237 ERR Error parsing configfile property 'ServerVisibility'
          2019-06-28T10:59:44 0.237 EXC Input string was not in the correct format
          FormatException: Input string was not in the correct format

          Also, the file worked just fine on my other drive.

          https://imgur.com/3S7pFVz

          - Schwanz9000
          Attached Files
          Last edited by schwanz9000; 10-17-2019, 11:52 PM.

          Comment


            #6
            Summary: No output on dedicated server console
            Spoiler: 
            Version: All A18 experimentals so far (A17 worked fine same hardware/os)
            Platform: (PC or Mac): PC
            OS/Version: Windows/Linux/mac: Windows 10 (running in a VM)
            Game mode, mp host/mp client/sp /client on dedi (RWG or NAV) (dedicated server)

            Did you wipe old saves? (yes/No) Yes
            Did you start a new game? (Yes/No) Yes
            Did you validate your files? (Yes/No) Yes
            Are you using any mods? (yes/No) No
            EAC on or off ? On

            Status: NEW

            Bug Description: No output on dedicated server console. Just get an error of 2019-10-16T11:20:51 21.131 ERR Error sending to console server:

            Reproduce steps: Download and install

            Press F1 to open the console, then type dbs
            This will open a panel in game for you to type the bug in.
            once done click ok
            there will then be a SCREENSHOTS folder in the main 7 days folder.

            1)
            2)
            3)

            Actual result: (description of what is occurring) - no further info on console other than 2019-10-16T11:20:51 20.984 INF WinThread started

            Expected result: (what you expect to occur) Logging to continue like A17 (probably will when error is resolved)

            [Attach bug screenshot and output log for ALL bugs please]

            https://pastebin.com/X8eW7bDx



            your output log files are in C /steamLibrary/steamapps/common/7Daystodie/7daystodiedata/ you will find a list of ol logs, the last one being the most recent.

            also when taking a screen shot you can use the debug info, go into dm mode ( Type dm in the console ) Type dm to turn it off again
            Press F3, that will bring up the debug overlay, you will need to press f3 twice to close it.
            If you use the f3 feature no need for coords in the screenshot as they are in that info.

            If you generated your own RWG world, please provide the generationinfo.txt from its generated world folder, so we can reproduce this C:\Users\You\AppData\Roaming\7DaysToDie\GeneratedW orlds\yourworld\GenerationInfo.txt

            Resolved by user - Schwanz9000
            Last edited by schwanz9000; 10-17-2019, 03:24 AM.

            Comment


              #7
              When looking at my feet still loosing half of my fps.

              Comment


                #8
                Bug: Minimum Framerate in A18 with Anisotropic Filtering turned off, is still worse (~20fps less) than A17.4 with anisotropic filtering turned to the max (x16).
                Intel 4.2 Ghz Quadcore (Haswell) , Radeon RX480 8GB, 16GB DDR3. Running 1080p on Win10. Texturesize or streaming/occlusion does not matter.

                Edit: In fact, there's no change in minimum FPS for me between B13x, B143 or B148.
                Edit: This is in the Snow and Desert biomes. Looking around outside over vast areas, is much better in the forest and burnedforest biome by about 20 FPS more. With AF turned off i get pretty similar framerates to A17 in those biomes.
                Last edited by Wulf; 10-16-2019, 10:48 PM.

                Comment


                  #9
                  Summary: Can't upgrade WOOD CTR PLATE
                  Spoiler: 

                  Version:
                  Platform: PC
                  OS/Version: Windows 10x64
                  Game mode, client/sp NAV

                  Did you wipe old saves? yes
                  Did you start a new game? yes
                  Did you validate your files? yes
                  Are you using any mods? no
                  EAC on or off ? OFF

                  Status: NEW

                  Bug Description:

                  Can't upgrade WOOD CTR PLATE with stone axe.


                  Thank you, they sadly don't have a proper upgrade path as only 2 proper versions of that exist (wood & iron)
                  -Hated
                  Last edited by Hated; 10-16-2019, 10:40 PM.

                  Comment


                    #10
                    Summary: After installing today's update, all tools/items (except for a level 1 axe, level 3 iron xbow, level 1 iron pickaxe) all have durability reduced to zero.
                    Spoiler: 

                    Version:
                    Platform: PC
                    OS/Version: Windows 10x64


                    Did you wipe old saves? no
                    Did you start a new game? no
                    Did you validate your files? yes
                    Are you using any mods? no
                    EAC on or off ? On

                    Status: Unknown

                    Bug Description ((Edited)):

                    Logging in after the update displays all of my items (except those mentioned above) as having zero durability left. Before logging earlier, i had nothing that was broken and most things at or near full durability. Tools, firearms, weapons, and several pieces of leather armor in my inventory all affected. Unsure why the xbow, axe, or pickaxe didn't break as well.

                    ((Edit)) Noticed equipped armor is also all broken. i have items in storage boxes, but haven't been able to see them just yet.


                    Thank you, from what i am reading, it sounds like the known issue that you have to repair some items if you continue a savegame.
                    -Hated
                    Last edited by Hated; 10-16-2019, 10:38 PM.

                    Comment


                      #11
                      Spoiler: 
                      Originally posted by ahawksfan View Post
                      Summary: No output on dedicated server console
                      Version: All A18 experimentals so far (A17 worked fine same hardware/os)
                      Platform: (PC or Mac): PC
                      OS/Version: Windows/Linux/mac: Windows 10 (running in a VM)
                      Game mode, mp host/mp client/sp /client on dedi (RWG or NAV) (dedicated server)

                      Did you wipe old saves? (yes/No) Yes
                      Did you start a new game? (Yes/No) Yes
                      Did you validate your files? (Yes/No) Yes
                      Are you using any mods? (yes/No) No
                      EAC on or off ? On

                      Status: NEW

                      Bug Description: No output on dedicated server console. Just get an error of 2019-10-16T11:20:51 21.131 ERR Error sending to console server:

                      Reproduce steps: Download and install

                      Press F1 to open the console, then type dbs
                      This will open a panel in game for you to type the bug in.
                      once done click ok
                      there will then be a SCREENSHOTS folder in the main 7 days folder.

                      1)
                      2)
                      3)

                      Actual result: (description of what is occurring) - no further info on console other than 2019-10-16T11:20:51 20.984 INF WinThread started

                      Expected result: (what you expect to occur) Logging to continue like A17 (probably will when error is resolved)

                      [Attach bug screenshot and output log for ALL bugs please]

                      https://pastebin.com/X8eW7bDx



                      your output log files are in C /steamLibrary/steamapps/common/7Daystodie/7daystodiedata/ you will find a list of ol logs, the last one being the most recent.

                      also when taking a screen shot you can use the debug info, go into dm mode ( Type dm in the console ) Type dm to turn it off again
                      Press F3, that will bring up the debug overlay, you will need to press f3 twice to close it.
                      If you use the f3 feature no need for coords in the screenshot as they are in that info.

                      If you generated your own RWG world, please provide the generationinfo.txt from its generated world folder, so we can reproduce this C:\Users\You\AppData\Roaming\7DaysToDie\GeneratedW orlds\yourworld\GenerationInfo.txt

                      Please disregard this bug. It had to do with PREGEN01 and us trying to keep player and map when we went to B143. For B149 I just changed to PREGEN02 and the console log started working.

                      Resolved by user - Schwanz9000
                      Last edited by schwanz9000; 10-17-2019, 03:23 AM.

                      Comment


                        #12
                        The latest patch on steam wiped out all the colors under the weapons and tools on the hotbar and inventory. As if they were all broken. Also when i travelled close to my home base I got a null reference error that persisted.

                        This is a known issue with old save games. - Schwanz9000
                        Last edited by schwanz9000; 10-17-2019, 03:26 AM.

                        Comment


                          #13
                          Summary: Ever since the B143 update my game crashes whenever I use the world generator. It worked fine when I went updated to B139
                          Spoiler: 
                          Version: A18 B149
                          Platform: PC
                          OS/Version: Windows
                          Main menu

                          Did you wipe old saves? Yes
                          Did you start a new game? Yes
                          Did you validate your files? Yes
                          Are you using any mods? No
                          EAC on or off ? Tried it on both

                          Status: NEW

                          Bug Description: Not sure if it's a bug, but after I create a new game using a RWG, the game crashes right after the screen displays "Loading World Generation Ruleset:'VanillaMedium'" I was able to generate to random maps after I updated from 17.4 to the first 18experimental.


                          As always, please provide your output log. We cannot help you without it. Thanks! - Schwanz9000
                          Last edited by schwanz9000; 10-17-2019, 11:56 PM.

                          Comment


                            #14
                            Spear and new log in issues

                            Spoiler: 
                            Originally posted by Hated View Post
                            Hey folks!
                            We released A18 b149 EXP to public!

                            Please find the Changelog here.

                            To Opt in:

                            Select 7 Days to die in your Steam games list
                            Right click and select properties
                            Under the Betas tab select latest_experimental – Unstable build


                            To potentially help with FPS problems:
                            #1 lower game's texture quality
                            #2 lower AF in driver settings or use "gfx af 0" ingame
                            #3 lower game's screen resolution


                            Have fun and enjoy !

                            Hated

                            Known Issues
                            (regularly updated):
                            • Some users with low VRAM may experience low frame-rate we are working on this.
                            • Linux machines with 8 GB RAM may crash on generating RWG worlds
                            • Linux machines with 8 GB RAM may crash when loading into RWG games
                            • Radeon cards may generate RWG worlds with issues still, not yet fully resolved
                            • Client molotov flames may disappear a second early
                            • Some road issues in RWG
                            • Sometimes terrain appears grey changing any video option setting will correct this.
                            • Occasionally when generating a new random gen world textures can be blurry. Restarting the game will fix this.
                            • When you encounter massive FPS drops, please try setting texture streaming to “ON”
                            • Mac reflections may cause color issues
                            • Mac reflections may cause brightness issues on movement
                            • Repairing Item Results In Using Hands and Item
                            • Buried Supplies Quest may fail when arriving at location
                            • Flickering ground texture for AMD cards
                            • Taking aim with night vision goggles show like you don't have them turned on
                            • Dropped time charges and molotovs are ARMED
                            • Forge output not maxing
                            • Barrel explosions play no sound or visual
                            • Stealth goes to 100% when an ally/party member cuts down a tree.
                            • Game doesn’t shut down properly on PC and Linux after long play session
                            • Junk turret can become feral
                            • Trader Jen has a cold
                            • Issue with light in Firehouse
                            • Mod and Dye dupe
                            • AMD 5k and 6k cards may have flashing triangles on the ground
                            • Backpacks may vanish if death is on a steep slope
                            • Killing with a chainsaw doesn't reward any XP
                            • No sound effect when refueling auger and chainsaw
                            • BM does not spawn zombies with gamestage 1 person
                            • Many items will need to be repaired if you continue an existing game.

                            __________________________________________________ _____________

                            BUG REPORTING FORM

                            Please use this form to report bugs, Testers will then respond, if the form is not used we will assume you are just chatting to each other

                            Summary: (short description of bug)
                            Version:
                            Platform: (PC or Mac)
                            OS/Version: Windows/Linux/mac
                            Game mode, mp host/mp client/sp /client on dedi (RWG or NAV)

                            Did you wipe old saves? (yes/No)
                            Did you start a new game? (Yes/No)
                            Did you validate your files? (Yes/No)
                            Are you using any mods? (yes/No)
                            EAC on or off ?

                            Status: NEW

                            Bug Description:

                            Reproduce steps:

                            Press F1 to open the console, then type dbs
                            This will open a panel in game for you to type the bug in.
                            once done click ok
                            there will then be a SCREENSHOTS folder in the main 7 days folder.

                            1)
                            2)
                            3)

                            Actual result: (description of what is occurring)

                            Expected result: (what you expect to occur)

                            [Attach bug screenshot and output log for ALL bugs please]

                            Pastebin how to video, https://www.youtube.com/watch?v=CpTJMIJ1XnQ
                            Pastebin link , https://pastebin.com/7wLyjkTT



                            your output log files are in C /steamLibrary/steamapps/common/7Daystodie/7daystodiedata/ you will find a list of ol logs, the last one being the most recent.

                            also when taking a screen shot you can use the debug info, go into dm mode ( Type dm in the console ) Type dm to turn it off again
                            Press F3, that will bring up the debug overlay, you will need to press f3 twice to close it.
                            If you use the f3 feature no need for coords in the screenshot as they are in that info.

                            If you generated your own RWG world, please provide the generationinfo.txt from its generated world folder, so we can reproduce this C:\Users\You\AppData\Roaming\7DaysToDie\GeneratedW orlds\yourworld\GenerationInfo.txt
                            After logging into a previous game after the 18 149 update, all items in the hot bar had to be repaired and i can't find my spear after throwing it or i can't see the other players spear when he clearly throws it and i know where it landed.


                            All known issues. - Schwanz9000
                            Last edited by schwanz9000; 10-17-2019, 03:27 AM.

                            Comment


                              #15
                              Summary: all of my tools in my inventory and bag are completely broken
                              Spoiler: 
                              Version:b149
                              Platform: pc
                              OS/Version: Windows
                              Game mode sp RWG

                              Did you wipe old saves? Yes
                              Did you start a new game? Yes
                              Did you validate your files? No
                              Are you using any mods? No
                              EAC on or off ? On

                              Status: NEW

                              Bug Description: I just reloaded my game and came in and all my tools and weapons were completely broken in my inventory and chests

                              Reproduce steps: log in to your world


                              This is a known issue with old save games. - Schwanz9000
                              Last edited by schwanz9000; 10-17-2019, 03:30 AM.

                              Comment

                              Working...
                              X